poniedziałek, 20 czerwca 2016

Ciasteczka owsiano-kokosowe

Ciasteczka owsiano-kokosowe to jeden z tych wypieków, który może zrobić każdy, nawet tak zwane dwie lewe ręce :) Potrzebne są tylko 4 składniki, kilka minut i piekarnik. Troublemaker prezentuje:

2 małe banany (najlepiej bardzo dojrzałe) rozgniatamy widelcem na papkę

odmierzamy szklankę płatków owsianych + wiórek kokosowych (proporcje na oko)

odmierzamy około 1/3 szklanki suszonej żurawiny

wszystkie składniki mieszamy razem

formujemy ciasteczka, które pieczemy ok 12 min (do zbrązowienia) w temperaturze 180 stopni

wcinamy! :)

8 komentarzy:

  1. Pyszności:) Ale mam pytanie odnośnie żurawiny w tych ciasteczkach. Mam podobny przepis i żurawina w upieczonych ciastkach bardzo szybko stwardnieje na kamień, jest to wtedy nieciekawe. Jak to jest u Was?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie zwróciłam szczególnej uwagi, ale raczej była normalna i smaczna... Pozdrawiamy! :)

      Usuń
    2. może zniknęły tak szybko że ni zdążyły stwardnieć :)

      Usuń
  2. A tak całkiem serio ja zalewam rodzynki czy żurawinę wrzątkiem przed dodaniem do ciasteczek. Wtedy przy pieczeniu nie wysycha

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny przepis, zapisuję i wypróbuję jako drugie śniadanie <3

    http://wiktoriamigdar.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają pysznie, koniecznie muszę spróbować ;). Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń