wtorek, 11 lutego 2014

Sorbet owocowy na patyku

Posiłek bez deseru jest jak robienie rzeczy fajnych bez Troublemaker-a - niby da się, ale mało w tym radości :) Ostatnio finałem naszych obiadów stały się sorbety owocowe na patyku. Zdrowe, pyszne i efektowne:

I. "robimy" ulubione owoce "na gładko"

/u nas najczęściej są to ananasy, truskawki, melony, mango albo dowolny ich miks :)/

II. nakładamy owocową masę do pojemniczków

/w przypadku braku pojemniczków można użyć opakowań po jogurtach i małych plastikowych łyżeczek/

III. mrozimy i ...wcinamy! :)

4 komentarze:

  1. :) mina zadowolenia Troublemaker'a mówi wszystko ;p

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam takie same foremki:) Spróbuje zrobić, na pewno będzie pyszne:)

    OdpowiedzUsuń