środa, 17 lipca 2013

Rabarbarowy

Rabarbarowy jest pyszny. Do tego prosty w wykonaniu. I niekoniecznie musi być rabarbarowy - można użyć do tego ciasta dowolnych owoców. Nasze ulubione to właśnie rabarbar lub wiśnie. Działamy! 

"labalbal" - podejrzewam, że słówko nie należy do lubianych przez dzieci :) 

super szybkie ciasto, które zawsze się udaje (przepis poniżej) 
Troublemaker sprawdza czy cukier jest słodki

przed pieczeniem...

przed wcinaniem... :)

CIASTO Z OWOCAMI:

- 5 jajek 
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- margaryna zwykła (roztopiona i wystudzona)
- 2 szklanki mąki
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- owoce (osobiście polecamy rabarbar albo wiśnie)

/jajka, cukier i cukier waniliowy ubijamy przez 5 minut, dodajemy 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia oraz wlewamy roztopioną wcześniej margarynę, wylewamy do formy, wrzucamy owoce, pieczemy w temp 180 stopni aż zbrązowieje/

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz