Rabarbarowy jest pyszny. Do tego prosty w wykonaniu. I niekoniecznie musi być rabarbarowy - można użyć do tego ciasta dowolnych owoców. Nasze ulubione to właśnie rabarbar lub wiśnie. Działamy!
"labalbal" - podejrzewam, że słówko nie należy do lubianych przez dzieci :)
super szybkie ciasto, które zawsze się udaje (przepis poniżej)
Troublemaker sprawdza czy cukier jest słodki
przed pieczeniem...
przed wcinaniem... :)
CIASTO Z OWOCAMI:
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- margaryna zwykła (roztopiona i wystudzona)
- 2 szklanki mąki
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- owoce (osobiście polecamy rabarbar albo wiśnie)
/jajka, cukier i cukier waniliowy ubijamy przez 5 minut, dodajemy 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia oraz wlewamy roztopioną wcześniej margarynę, wylewamy do formy, wrzucamy owoce, pieczemy w temp 180 stopni aż zbrązowieje/
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz