poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Muffinki z jagodami

Najprostszy i jeden z najsmaczniejszych muffinkowych przepisów. I jego największy plus: szybkość przygotowania. Same "naj-e" :)

Składniki suche (mieszamy dokładnie):
- 2 szkl mąki
- 3/4szkl cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier waniliowy


Składniki mokre (mieszamy dokładnie):
- 1 jajko
- 1 szkl mleka
- 1/3 szkl oleju


Składnik dodatkowy: mrożone jagody
/mogą to być dowolne owoce, czekolada, itp./

mieszamy składniki: suche, mokre, dodatkowe - niedokładnie (powinny pozostać grudki) i wykładamy do foremek

20-25 min w 180 stopniach (+ termoobieg) i gotowe! :)

2 komentarze:

  1. Witam, korzystam z tego przepisu i za to dziękuję :) Pragnę tylko donieść, że masz tez inną wielbicielkę: http://createanotherworld.blogspot.com/2013/06/muffinki-z-jagodami.html

    OdpowiedzUsuń