Cukiniowe mini pizze najlepsze są grillowane, jednak z braku laku - klasycznie zapiekane w piekarniku też są niczego sobie. Doskonałe zarówno jako obiad, jak i w formie przekąski. Do dzieła:
cukinie kroimy na plasterki i lekko solimy
z lodówki wygrzebujemy "co się da" i tniemy w kosteczkę
"co się da" + tarty żółty ser wrzucamy na cukinię, przyprawiamy ulubionymi przyprawami
i pieczemy w piekarniku (około 180 stopni)
delektujemy się zapachem i smakiem! :)
mniam, ale smaka narobiłaś! :)
OdpowiedzUsuńno muszę napisać, że są pyszne, bo są! :)
UsuńMarta... idziemy na zakupy :D
OdpowiedzUsuń:):)
UsuńO i to jest pomysł :-)
OdpowiedzUsuńZrobiłam były pycha :-)
Usuńwłaśnie oglądam :)
UsuńAle pychotka:) Uwielbiam cukinię:) Wypróbuję na kolację:) Dziekuję:)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo i smacznego! :)
Usuń